Wat je moet doen op je eerste werkdag


Wat neem je mee


Neem op je eerste werkdag je nieuwe toegangspas voor Rabobank Alkmaar e.o., softphone, laptop en geldig identiteitsbewijs mee om een goede start te kunnen maken. Je krijgt met je nieuwe pas toegang tot het pand en de systemen. Dit pasje geeft ook toegang tot de gebouwen van Rabobank Waterland e.o. en de Kop van Noord-Holland. Voor de panden van Rabobank West-Friesland en voormalig Noord-Kennemerland heb je voorlopig nog een aparte toegangspas nodig.


Handtekening


In de medewerkerspresentatie van het bereikbaarheidsmodel staat de instructie voor het instellen van je e-mailhandtekening. In deze presentatie staat ook een instructie voor je afwezigheidsassistent en je voicemail. Hieronder staan de basisgegevens voor je e-mail handtekening (specialistenteam):


Met vriendelijke groet,


<Voor- en achternaam>

<Functietitel>

<Afdeling>


Rabobank

Telefoon <+31 (088) 722 6600> (Particulieren) of <+31 (088) 722 6666> (Bedrijven)

Mobiel nummer +31 <mobiel nummer adviseur>

Postbus 133, 1800 AC Alkmaar

Robonsbosweg 5, 1816 MK Alkmaar


Bekijk hier mijn online visitekaartje


(Digitaal) Visitekaartjes


Via de Communicatieshop kun je digitale visitekaartjes maken (via: zelf samenstellen -> visitekaartje digitaal). Eventueel kun je je eigen LinkedIn, Facebook of Twitter toevoegen of die van de (lokale) bank.


Verhalen delen


Via Yammer kun je het nieuws volgen van lokale banken in de kring, het specialistenteam en vakgerichte groepen. Deze kun je op je eerste werkdag, voor zover je dit nog niet gedaan hebt, toevoegen om op de hoogte te blijven van nieuwtjes. Daag collega’s ook uit om nieuws onderling te delen.


Checklist eerste werkdag, instructies en feedback


Op elk bureau vind je een checklist en aantal instructies voor je eerste werkdag. Deze helpen je op te starten en geven uitleg over het opstarten met dockingstations en telefonie mét en zonder klantcontact. Ook hangen er op de verdiepingen 2A en 2B feedbackvellen mocht je ergens tegenaan lopen waarvan je denkt dat het beter kan of moet.


Bij wie je terecht kunt met vragen


Je nieuwe leidinggevende is je aanspreekpunt voor alle vragen die onder andere te maken hebben met de start van jouw nieuwe functie. Maar ook met andere vragen kun je bij je leidinggevende terecht. Hij/zij zal ervoor zorgen dat je weet wat je kunt verwachten.


Floorwalkers en het fixen van IT problemen


Maandag 21 januari is je eerste werkdag binnen het specialistenteam. Natuurlijk wordt er voorafgaand aan deze dag alles aan gedaan om deze dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch kan het zo zijn dat je laptop niet op wil starten, dat systemen niet werken of dat er andere IT problemen ontstaan.


Om een IT-probleem te melden, vul je het issueformulier in. Deze kun je vinden op: http://raboweb.rabobank.nl/management/veranderthemas/integraal_sturen/Paginas/Bankieren-3-0.aspx


Op 21 januari lopen er meerdere ‘floorwalkers’ rond die je kunnen helpen bij problemen of onduidelijkheden. Ze zijn herkenbaar aan de oranje Rabobank-polo. Ze kunnen je ook helpen met het invullen van het issue-formulier of meekijken of zij misschien al een oplossing voor je probleem hebben.


De reden waarom er op maandag de 21e wordt gewerkt met het melden via een issueformulier is dat het belangrijk is voor onze IT collega’s dat ze exact in beeld hebben of het een probleem is van één individuele gebruiker of van een heel team, zodat onze IT collega’s sneller inzichtelijk krijgen welke systeem welke ‘bug' heeft. Alle issues worden diezelfde dag opgepakt. Omdat de problemen divers kunnen zijn word je niet tussentijds geïnformeerd, maar zodra een oplossing is gevonden wordt dit direct aan jou teruggekoppeld. Er zal alles aan gedaan worden om jouw issue zo snel mogelijk op te lossen.