"Aan de oostkant van Den Burg. Dáár vind je Buurtskap de Tuunen. Een buurt voor mensen die anders denken en anders durven wonen. Energiezuinig, gezellig en een beetje tegendraads."


Voorwoord Jan van Andel, directeur Woontij
Onze koning zei het al in zijn Kerstboodschap: “een beter Nederland begint in kleine huisjes”. Hieraan willen we in Buurtskap de Tuunen graag een bijdrage leveren. Door de bouw van 100 (extra) betaalbare en duurzame huurwoningen wil Woontij een stap zetten in bestrijding van het grote tekort aan betaalbare woningen op Texel.

Het worden woningen voor kleine huishoudens, omdat vooral daaraan behoefte is. Het worden geen kleine, zogenaamde Tiny Houses. Wel compacte en comfortabele woningen.

Buurtskap de Tuunen

We zijn zorgvuldig met het prachtige landschap van Texel. Een fraai landschap is de basis voor De Tuunen. Een landschap waarin de woningen worden geplaatst.

Fijne woningen met bescheiden privé-buitenruimten en veel gemeenschappelijk groen leveren goede ingrediënten voor een prettige woonbuurt.


Zonder schuttingen, autoluw, in een open landschap met ruimte voor sociale contacten in een vitale, samenredzame buurt. Kortom, De Tuunen is geen standaard woonwijk. Wonen in De Tuunen sluit niet aan bij de woonwensen van iedereen. Dat is een bewuste keuze. Ik hoop dat dit online magazine jullie voldoende informatie geeft om een goede en bewuste keuze te kunnen maken.


We voorzien een mooie toekomst voor deze manier van bouwen. Het project trekt landelijk de aandacht. Lees hier het interview in het digitale magazine van Binnenlandse Zaken.

"Verdeeld over meerdere woonerven komen er circa 140 nieuwe woningen van verschillende prijsklassen, functies en types. Van deze 140 zijn er 100 nieuwe huurwoningen!"